Om du stöter på problem vid installation eller användande av Matematikbanken - Gymnasieversion eller dess demo så kan du titta på svaren till vanliga frågor (FAQ) nedan. Om du inte får hjälp med ditt problem där så går det bra att kontakta oss via

e-brev: support@logitema.com

eller

fax: 08 - 60 90 444

eller

brev: Logitema, Box 10, 121 25 Stockholm

F A Q - Vanliga frågor

Fråga: Jag kan inte ladda ned demo-filerna trots att jag följer instruktionerna. vad är fel?

Svar: Ibland kan det vara nödvändigt att klicka med höger musknapp istället för med vänster. Då kommer det fram en meny där du ska välja "Spara som . . ." eller ett liknande kommando. Du får då en möjlighet att välja var filen ska sparas.

Fråga: Varför kan jag inte läsa filen med demo-anvisningarna?

Svar: Du behöver programmet Adobe Acrobat. Det finns i regel installerat på de flesta datorer. Genom att dubbelklicka på filen med anvisningar i Utforskaren så märker du om filen blir läsbar eller inte. Skulle det visa sig att du saknar Adobe Acrobat så kan programmet hämtas gratis här.

Fråga: Jag har mottagit Matematikbanken men när jag sätter i cd-romskivan i datorn och försöker göra en installation så går det inte. Varför?

Svar: Eftersom Matematikbanken inte är ett program så gör man ingen traditionell installation. Istället ska innehållet på cd-romskivan kopieras över till datorns hårddisk. Detta görs i Utforskaren. Se till att du håller reda på var du väljer att placera filerna eftersom du senare ska leta dig fram till dem i Word.

Fråga: Vi är flera lärare som använder Matematikbanken på skolan och vi tycker inte att det räcker med en skiva och en pärm. Licensvillkoren tillåter ju inte duplicering av hela cd-romskivan och/eller hela pärmen. Är det möjligt att beställa extra cd-romskivor och/eller pärmar?

Svar: Licensvillkoren tillåter inte fullständiga dupliceringar men det går dock bra att kopiera cd-romskivans innehåll till hårddisken på alla datorer som används av skolans lärare. Vill man ändå beställa extra cd-romskivor och/eller pärmar så är priset 495 kr per cd-romskiva och 795 kr per pärm för licensinnehavare. Moms och fraktavgift tillkommer. Denna beställning kan göras med ett vanligt brev eller faxmeddelande.

© Logitema