Om du stöter på problem vid installation eller användande av Kemibanken - Centrala Prov 1969-1995 eller dess demo så kan du titta på svaren till vanliga frågor (FAQ) nedan. Om du inte får hjälp med ditt problem där så går det bra att kontakta oss via

e-brev: support@logitema.com

F A Q - Vanliga frågor

Fråga: Jag kan inte ladda ned demo-filerna trots att jag följer instruktionerna. vad är fel?

Svar: Ibland kan det vara nödvändigt att klicka med höger musknapp istället för med vänster. Då kommer det fram en meny där du ska välja "Spara som . . ." eller ett liknande kommando. Du får då en möjlighet att välja var filen ska sparas.

Fråga: Varför kan jag inte läsa filen med demo-anvisningarna?

Svar: Du behöver programmet Adobe Acrobat. Det finns i regel installerat på de flesta datorer. Genom att dubbelklicka på filen med anvisningar i Utforskaren så märker du om filen blir läsbar eller inte. Skulle det visa sig att du saknar Adobe Acrobat så kan programmet hämtas gratis här.

Fråga: Jag har mottagit Kemibanken men när jag sätter i cd-romskivan i datorn och försöker göra en installation så går det inte. Varför?

Svar: Eftersom Kemibanken inte är ett program så gör man ingen traditionell installation. Istället ska innehållet på cd-romskivan kopieras över till datorns hårddisk. Detta görs i Utforskaren. Se till att du håller reda på var du väljer att placera filerna eftersom du senare ska leta dig fram till dem i Word.

Fråga: Vi har problem med att redigera formlerna med Equation Editor.

Svar: Microsoft inkluderar inte längre automatiskt "Equation Editor" i Word men om ni installerar Math Type (i stort sett samma program som Equation Editor) så ordnar det sig. Ni kan hämta programmet här: http://www.dessci.com/en/products/mathtype/

Det ska även vara möjligt att dubbelklicka på formler för att omvandla dem till Microsofts eget format.

© Logitema